Selasa, 21 Februari 2017

Persiapan Ke Krabi

Assalamualaikum dan salam aidiladha...

Esok dah nak berangkat ke krabi...so malam ni mulalah sibuk dok prepare barang-barang yang nak dibawa bersama esokkkk...

yahoooooooo...excited toksah dok cita la...

Antara barang-barang penting yang nak dibawa...

~Pasport
~Geran kereta
~Duit (Takkan lupa kot)
~Pakaian luaq dalam..pakaian mandi..pakaian nak tidoq (ikut korangla nak bawa banyak mana)aku tak bawa banyak sangat sebab kalau tak cukup leh shopping ja kat sana..hi.hi.hi..
~ubat-ubatan (panadol,pilchikitteckaun,minyak angin aromatheraphy)
~toiletries   (berus gigi ja...barang lain plan nak beli sana sebab murah)
~Beg waterproof(beli kat Diy ja...dalam rm 20 lebih..)
~life jacket,pelampung,google dan sewaktu dengannya..(lehla nak usung sebab naik kereta sendiri)
~Makanan ringannn (Roti,keropok,air..bla..bla...)
~SUNBLOCK... (sebab nak jemur kulit ni kat pulau -pulau cantik kat sana..hi.hi..
~Bantal..selimut..untuk anak tidoq dalam kereta...kan orang kata jauhhh.?
~Camera,handset (untuk selfie)hua..hua...hua..
~powerbank, charger plug siam(pinjam kat tukang masak siam kami)tq Da..
~Iron (pinjam kat adik laki aku...comeiii iron ni..senang nak bw jalan)

Apa lagi yekkk...

Untuk aku yang rabun ni...
Context  lens.. dan adik beradik dia..
Cermin mata dan sarung..

Jangan lupa juga..note2 tentang Krabi yang dah di google..
kami pergi ni secara terjah jer jadi tak book la lagi mana-mana hotel..
Nanti bila sampai sana baru nak check hotel2 yang ada dalam chcklist..



                                            Iron comeiii


                                         Beg waterproof dan casing h.phone



                                           Separuh dari barang yang nak dibawa


Ikuti sambungan hari pertama perjalanan kami ke Krabi》